Райна Кабаиванска с нов майсторски клас у нас 12.09 | 16:31

Кандидатите са над 60 от различни държави - България, Франция, САЩ, Израел, Япония, Бразилия

От Олга Андреева

Оперната прима Райна Кабаиванска, организиран от Нов български университет. Майсторският клас на Райна Кабаиванска ще бъде в Софийска опера и балет.

Над 60 кандидатите от България, Италия, Корея, Полша, Русия, Франция, САЩ, Кипър, Венецуела, Израел, Япония, Сърбия, Нигерия, Бразилия ще се явят на пхрослушване при Райна Кабаиванска, която се прибр в България, за да проведе своя XI Международен майсторски клас.

Най-добрите участници ще се представят с галаконцерт в Софийската опера със специалното участие на Райна Кабаиванска. Те ще получат и стипендии за обучение от фонд "Райна Кабаиванска” на НБУ, съобщи "Булфото".

Майсторският клас на Райна Кабаиванска се провежда под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, и посланика на Италия в България.

Генерален спонсор е фондация "Америка за България”. През 2010 г., благодарение на осигурените от фондацията средства, стартира и международният проект "Райна Кабаиванска представя свои студенти на международна сцена”.

Първата продукция на проекта са четири спектакъла през декември 2010 г. на "Бохеми” от Джакомо Пучини на сцената на Софийската опера и балет, съвместно с Театро комунале в Модена. Проектът продължава през 2012 г. в Италия.

Водещи

Най-четени