Рангел Вълчанов получи специална награда 17.09 | 20:36

За филма "Тилт" Виктор Чучков взе наградата за „Кино“ на Столична община

От Олга Андреева

Специалната награда на Столичната община на тазгодишната церемония по връчването на наградите за постижение в областта на културата отиде при режисьора Рангел Вълчанов.

Статуетката беше връчена на дъщеря му Ани Вълчанова от кмета на София Йорданка Фандъкова, посочва БТА.

Наградата в област "Литература" получи преводачката от испански език Анна Златкова за превода на книгата "Безгръбначна Испания" от Хосе Ортега-и-Гасет. Отличието ѝ връчи миналогодишният носител на наградата, Иглика Василева.

Директорът на Малък градски театър зад канала Бина Халаралампиева получи наградата в област "Театър" за постиженията ѝ през миналия сезон в областта на театралния мениджмънт и за режисурата на спектакъла "Канкун" от Жорди Галсеран. Наградата връчи директорът на театър "София" Ириней Константинов, чийто екип миналата година беше носител на отличието.

Софийската филхармония получи наградата в област "Музика" за успешния ѝ сезон 2010/11. Председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов връчи отличието на директора на филхармонията Явор Димитров.

Проф. Пламен Вълчев беше награден в категория "Изобразителни изкуства" за проекта на блок с марка и първодневен печат, посветени на тържественото отбелязване на 1700 години от провъзгласяването на Сердикийския едикт на император Галерий, валидирани на 30.04.2011 г.

За филма си "Тилт" в област "Кино" беше награден режисьора Виктор Чучков. Той получи отличието от носителите на миналогодишната награда Адела Пеева и Антоний Дончев.

За проекта на Езиково училище "Дорис Тенеди" в област "Архитектура" беше награден арх. Борислав Богданов. Отличието беше връчено от арх. Явор Дичев - носител на миналогодишната награда.

Не беше присъдена награда в област "Журналистика". Мотото на тазгодишната церемония по връчването на наградите беше "Софийско време", като авторите на спектакъла бяха вплели всички исторически периоди от развитието на София.

В спектакъла участваха актьори от всички общински театри, а по време на церемонията имаше изпълнения от народна музика, класика, поп и рок песни.

Водещи

Най-четени