Рангел Вълчанов представя книгата си в Бургас 29.09 | 17:29

Есенните културни празници събират творци на българската култура и изкуство

От Олга Андреева

Избраният за филмов режисьор номер 1 на България на ХХ-ти век Рангел Вълчанов предстрави днес книгата си "Всички ще умрем, а сега наздраве” в културен център "Морско казино”-Бургас.

"Не съм чел по-щура книга от тази. Страници, написани в изискан стил, с блестящ език, неочаквано прекъсвани от откровени шопски псувни. Това не е биография, това не са и мемоари. Това е Рангелиада!…”, коментира книгата Георги Данаилов.

Освен че ще бъде представена книгата на режисьора, ще бъде прожектиран и неизлъчван досега филм за живота му, уточняват от ИК "Жанет 45".

Представянето на книгата на Рангел Вълчанов е част от есенните културни салони в Поморие, които ще съберат заедно едни от най-великите настоящи творци на българската култура и изкуство.

Белетристът и сатирик Йордан Попов е един от участниците в пролетните културни салони, когато заедно художници и писатели твориха в "сезона на калкана”.

На 30 септември в библиотеката на Гранд Хотел Поморие той ще представи своята юбилейна книга "Червеят на съмнението”, събрала най-доброто, написано от автора през последните 50 години.

Водещи

Най-четени