Рок група Tak'n представя десет нови парчета 07.07 | 07:29

Софийската банда е готова за записи на дебютния си албум

От Олга Андреева

След близо половин година пауза и отсъствие от клубовете и сцените у нас музикантите от софийската рок група Tak'n са готови да зарадват публиката с десет нови парчета.

Творческият им период е родил авторски творби като "Children Of Violence”, "Breath Of a Monster”, "Metal Furious” и други, посветени на живота на днешните млади хора, проблемите, насилието по улиците.

След успеха на дебютната им балада "Once In a Lifetime”, която стана хит в интернет, формацията вече има достатъчно материал за албум и предстои да започне работата по такъв, съобщават организаторите.

Бандата ще изсвири за първи път десетте си нови авторски песни днес от 19:00 ч., в столичния клуб The Box. Входът на събитието, на което ще се присъедини и група "Зимен дъжд”, е 4 лв.

"Метълът се е зародил преди години като бунт към тогавашните обществени проблеми, фалша и комерсиализма, и нашето желание е да възродим този стил, като покажем, че той може да отговори и на съвременните проблеми на младите хора.

Днес същият фалш и комерсиализъм отново ни заобикалят и обезсмислят живота на много младежи, което значи, че твърдият рок и метъл отново могат да бъдат лице на недоволството и бунта.

Затова в музиката на Tak'n няма да откриете пози, сълзливи любовни послания и меланхолия. Нашите парчета са за истинските неща в живота, за проблемите и недоволството" , разказва Николай Петров, фронтмен на група Tak’n.

Водещи

Най-четени