Русе празнува със спектакъла "Ех, театъра, театъра!..." 26.03 | 12:43

В деня на театъра ще се играе сборна програма от откъси на постановки на три културни институции

От Олга Андреева

Международният ден на театъра, 27 март, ще бъде отбелязан в Русе с театрално-музикалния спектакъл "Ех, театъра, театъра!...".

Спектакълът, чийто режисьор е актьорът Любомир Кънев, представлява сборна програма от откъси на постановки на три културни институции в града - Драматичния театър "Сава Огнянов", Държавната опера и Кукления театър, изпълнявани от драматичните, оперните и куклените артисти.

Творческите прояви по случай празника започват още тази вечер, когато ще бъде представена книгата "За Слави Шкаров от приятелите" (спомени, размисли, интервюта), посочва Русенският театър, цитиран от БТА.

Книгата, родила се от идеята на приятели и съмишленици на изтъкнатия театрален режисьор Слави Шкаров (1941 -1988), е издадена миналата година по повод неговата 70-годишнина.

Основните инициатори за създаването ѝ са художничката Виолета Радкова, проф. Иванка Бенчева от НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и композиторът Михаил Шишков. Всичките те са активни сътрудници на Слави Шкаров в създаването на неговите спектакли.

Водещи

Най-четени