С премиера закрива сезона драматичният театър в Ловеч 21.07 | 19:06

Спектакълът "Един Джаксън в повече" ще се играе на 28 юли

От Олга Андреева

Драматичният театър в Ловеч закрива сезона с премиерата на спектакъла "Един Джаксън в повече" на 28 юли. С него актьорски дебют ще направи младата актриса Диана Милушева.

"Със сигурност сме първият театър в България, който тези дни излиза с премиера", заяви за БТА директорът Васил Василев, който е и режисьор на постановката.

По думите на Василев това е булевардна комедия на ситуациите, в която дозата от добродетели трудно може да се коментира. "Винаги съм гледал да правя балансиран репертоар, в който да има както за всички възрасти, така и за всички вкусове на зрителите", казва директорът на театъра.

През септември новият сезон за ловешките творци ще започне с повторно представяне на "Един Джаксън в повече", както и с още три премиери. Една от тях е моноспектакълът "Завръщане" от Дамян Дамянов, с който режисьорски дебют ще направи актьорът Цвятко Стоилов.

Друго заглавие е "В открито море" на Славомир Мрожек, режисьор Явор Бинев. "Котаракът в чизми" ще гледат на есен по-малките зрители. Това е второто куклено представление за театъра в Ловеч. Режисьор е Дарко Ковачевски, който осъществи и първото - "Боризмейко", каза Василев.

Водещи

Най-четени