Сатирата открива театралния сезон 14.09 | 19:45

„Детектор на лъжата” ще се играе в Каварна на 19 септември

От Олга Андреева

Сатиричният театър поставя начало на новия театрален сезон 2011/2012 с "Детектор на лъжата” от Василий Сигарев. Представлението, в което играят Павел Поппандов, Филип Трифонов и Албена Колева, ще бъде играно на сцената на читалище "Съгласие” в Каварна на 19 септември от 19 ч.

В Каварна ще бъде отбелязан и юбилеят на Павел Поппандов, който на 18 септември навършва 65 години.

По повод юбилея на Станислав Стратиев, който на 9 септември 2011 г. щеше да навърши 70 години, театърът осъществява Програма "70 години от рождението на Станислав Стратиев”.

Тя включва вече излязлата през май богато илюстрована книга-албум "Стратиев и Сатирата” (съставител Любомир Стратиев), новите постановки на "Максималистът” (режисьор Гаро Ашикян), "Животът, макар и кратък” (режисьор Василена Радева) и колажа по текстове на Станислав Стратиев озаглавен "Лека форма на тежка депресия” (режисьор Йонко Цонев), които ще имат премиери в началото на предстоящия театрален сезон 2011/2012.

Сатирата ще зарадва публиката и с премиера на постановката "Календарни момичета" от Тим Фърт, в която участват Ана Вълчанова, Йорданка Стефанова, Янина Кашева, Мария Статулова, Нона Йотова, Жанет Иванова, Павел Поппандов, Стефан Денолюбов, Петко Каменов, Тодор Близнаков.

Забавната английска комедия е вдъхновена от тъжна действителна история. Когато съпругът на една от членуващите дами в местното женско дружество в Йоркшир умира от левкемия, приятелките ѝ решават да я подкрепят и заедно правят "алтернативен” календар.

Той не е с традиционните илюстрации на пейзажи или снимки на ръкоделия, а с техни собствени разголени фотоси, по подобие на фотомоделите и кинозвездите.

Смелите дами са на възраст между 45 и 65 години, със стабилни семейства, пораснали деца, а някои и внуци. Отзвукът от "екстравагантното начинание” е неочакван и мащабен.

Днес "Календарни момичета” се нарежда сред петдесетте най-касовите и гледани английски филми. В него се снимат едни от големите дами на английското кино - Хелън Мирън и Джули Уолтърс.

Тук можете да видите програмата на Сатиричния театър за октомври.

Водещи

Най-четени