Светлинно 3D шоу за празника на Велико Търново 08.03 | 15:16

За сметка на "Звук и светлина" великотърневци ще гледат светлинно шоу и заря

От Христина Христова

Без спектакъла "Звук и светлина" на Царевец ще отпразнуват великотърновци празника на града, 22 март. Причината са ремонтните дейности на площад "Цар Асен", съобщи Север.бг.

За сметка на това обаче ще има атрактивно 15-минутно триизмерно светлинно шоу на фасадата на Художествената галерия "Борис Денев" и заря над паметника на Асеневци.

Идеята за светлинното шоу дошла преди години на Даниел Панов. Спектакълът ще може да бъде наблюдаван от много точки от целия град и се предвижда да бъде пускан на празници и специални дати.

От 14 до 25 март по повод празника на Велико Търново са предвидени множество изложби, концерти, представяне на нови книги, спектакли и прояви на великотърновски творци и дейци на изкуството и на културата. Застъпени са много детски и спортни изяви.

Новост в честванията е детско интерактивно шоу, което ще се проведе в парк "Марно поле" на 22 март от 14:30 часа и ще е изненада за децата, които активно ще могат да се включат в разнообразни забави.

Тази година изложба на Регионалния исторически музей няма да има, но от институцията ще се включат в празничната програма с безплатни екскурзоводски беседи и туристически обиколки. Такива за първи път бяха направени на 3-и март и преминаха под огромен интерес от страна на жителите и гостите на града.

При Дървото на желанията пред Факултета по изобразителни изкуства ще бъдат пуснати светещи балони с хелий със събраните до този момент желания и благодарности.

Водещи

Най-четени