Световен тенор подаде ръка на родния Павароти 18.06 | 16:01

Талантливият Томас Томов дебютира на голяма сцена

От Надежда Стоянова

Талантливият оперен певец Томас Томов, който спечели шоуто "България търси талант" по bTV, дебютира на голяма сцена. Ръка му подаде световноизвестният тенор Калуди Калудов, с когото направиха дует по време на благотворителен концерт в Народния театър. Двамата вдигнаха публиката на крака с изпълнение на известната неаполитанска песен O sole mio.

"Господин Калуди Калудов ми звънна по телефона и ми каза да направим дует с него в Народния театър за една благотворителна фондация", разказа Томас в "Преди обед" по bTV.

Самият Калудов сподели, че чул за Томас съвсем случайно. Попаднал на него в интернет и силно се впечатлил от гласа му.

"Заинтересувах се и после видях, че участва в едно предаване, където се търсят български таланти. Написах отдолу, че ако това дете иска да се учи някъде, аз съм готов да го уча безплатно", казва оперният певец.

Изглежда обаче тенорът, който има записи в най-големите звукозаписни компании, е отворен към идеята да помага и на други таланти. Затова през следващата година има идея да участва в откриването на вокален факултет във Варненския свободен университет, в който той да е един от първите педагози.

1312573

 

Водещи

Най-четени