Световноизвестен лектор на тема личностно развитие идва у нас наесен* 09.08 | 12:29

Мигел Руис става известен чрез шоуто на Опра Уинфри

От Деляна Петкова

През ноември в България пристига световно известният автор и лектор на тема личностно развитие Мигел Руис. Това ще бъде неговото първо посещение у нас, планирана е и лекция в НДК, в София, разкриват организаторите.

Мигел Руис придобива известност чрез шоуто на Опра Уинфри. След като прочита неговата първа книга "Четирите споразумения – Практическо ръководство за лична свобода", Опра е толкова очарована от нея, че купува още 500 екземпляра, които подарява на своите приятели и колеги.

По-късно препоръчва книгата на над 10 милиона души. "Четирите споразумения" става бестселър на "Ню Йорк Таймс", задържайки се в продължение на повече от седем години.

Мигел Руис е наследник на толтеките - общност на и учени жени и мъже в древно Мексико с високоразвито познание, което той представя в модерен вариант за нуждите на хората от 21- ви век.

Книгите и семинарите му са помогнали на милиони хора по света да променят живота си. Дон Мигел синтезира учението на толтеките в "Четирите споразумения" – принципи за личностно развитие, които се прилагат също така и от редица организации за целите на бизнеса.

Основната теза на Споразуменията е, че голяма част от драмата и страданието в живота са самосъздадени – но ние можем да живеем по друг начин. Според дон Мигел Руис, всичко което правим е базирано на споразуменията, които сме сключили, а сред тях най-важни са тези, които сме направили със себе си.

Чрез тях ние си казваме кои сме, как да се държим, какво е възможно и какво не е възможно. Като откажем да вярваме във всичко, в което сме били научени и като сключим четири нови споразумения със себе си, можем да бъдем много по-успешни и щастливи, независимо от външните условия.

В България Мигел Руис ще изнесе лекции заедно със своя син - Хосе.

Повече информация за семинара можете да откриете тук.

* Информация на партньор на iNews

Водещи

Най-четени