Световноизвестният Джон Малкович ще играе в Народния театър 29.05 | 15:20

Директорът Васил Василев присъства на премиера на актьора в Рига и го покани да гостува в скоро време

От iNews

Световноизвестният актьор Джон Малкович ще играе на сцената на Народния театър в близко време, научи Lupa.bg. Новината дойде от новия директор Васил Василев, който е в латвийската столица Рига на театрална премиера с Малкович. Там режисьорът се е срещнал с холивудската звезда, както и с екипа на спектакъла и те са се съгласили да гостуват в Народния. Василев публикува и селфи с Джон Малкович, както и с режисьора Тимофей Кулябин и актрисата Ингеборга Дапкунайте.

"На сцената на Дайлес театър в Рига гледах премиерата на "В самотата на памуковите полета” от Бернар-Мари Колтес, под режисурата на Тимофей Кулябин с участието на Ингеборга Дапкунайте и Джон Малкович. За публиката на НТ "Иван Вазов” имам две новини – спектакълът ще гостува на нашата сцена по моя покана, а Кулябин ще пристигне в София още идната седмица за подготовката на постановката "Нора” от Хенрик Ибсен", написа директорът във фейсук в неделя сутринта.

Директорът на Народния театър заедно с режисьора Тимофей Кулябин, който идва следващата седмица да постави "Нора" от Ибсен

 

Гостуването на Джон Малкович в Народния театър най-вероятно ще се осъществи доста по-скоро, отколкото обещаваше предишния шеф на трупата Мариус Донкин. По време на конкурса за нов директор в началото на годината Донкин съобщи, че е поканил американския актьор, продуцент и режисьор от хърватски произход да се присъедини към екипа на Народния театър през 2024 г. като постави пиеса като режисьор. Сега обаче Васил Василев покани Малкович именно като актьор какъвто е познат на по-голяма част от хората.

Васил Василев се снима и с актрисата Ингеборга Дапкунайте

 

Тимофей Кулябин е един от най-известните и проспериращи руски театрални и оперни режисьори. В знак на протест срещу нахлуването на Русия в Украйна той напусна театър "Червеният факел" в Новосибирск, където дълги години бе режисьор и емигрира от Русия. След това Болшой театър свали от афиша неговия спектакъл "Дон Паскуале".

Ингеборга Дапкунайте е руска, британска и литовска актриса и телевизионна водеща.

В Дайлес театър в Рига пък от години поставя българският режисьор Александър Морфов. Той се върна на българска сцена именно по покана на Васил Василев, само че в качеството му на директор на Плевенския театър. За пръв път от седем години Морфов поставя в България и се очаква премиерата на "Антигона" в Плевен да е на 17 и 18 юни.

Източник: lupa.bg

Водещи

Най-четени