Секс на живо в зала 1 на НДК? Истина е! (ВИДЕО) 09.01 | 12:32

"НИМФ()МАНКА" е част от филмовата селекция на 18-ия София Филм Фест

От Мартина Панайотова

Суперпровокативният и още толкова нетърпеливо чакан кинохит "НИМФ()МАНКА"на Ларс фон Триер ще бъде част от филмовата селекция на 18-ото издание на София Филм Фест, който трябва да стартира през март.

Провокативният датски режисьор проследява "сексуалната еволюция на една жена от 0- до 50-годишна възраст". Ларс фон Триер твърди, че във филма има "много секс и много философия”.

"НИМФ()МАНКА" е поетична история за еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-ата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня – самообявилата се за нимфоманка Джо.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо почти в безсъзнание, пребита и захвърлена на улицата.

Той я приютява в апартамента си, почиства раните ѝ и се опитва да разбере какво се е случило.

Осем глави са посветени на богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота ѝ.

На Шарлот Генсбур, звездата от "Антихрист" (с награда за най-добра актриса в Кан) и "Меланхолия”, е поверена ролята на главната героиня Джо. Старият приятел на Триер Стелан Скарсгард е един от първите актьори, който получава покана за участие във филма.

През цялата 2012 година актьорският екип бе допълван, за да се стигне до впечатляваща комбинация от имена – Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Уилям Дефо, Стейси Мартин, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Киер.

Интересна подробност е, че част от секс сцените във филма са съвсем истински, като Триер е заставил актьорите да извършат реален полов акт пред камерата.

От юни 2013 започна "разгръщането" на рекламната кампания на филма в световен мащаб, която залага на традиционни прийоми (кратък откъс, снимка, няколко изречения в провокативен стил) и постоянство – всеки месец да се разкрива по една глава от историята.

Можете да си ги припомните в Div.bg.

Водещи

Най-четени