Скромността на една легенда: Монсерат Кабайе не мина през VIP терминала 25.09 | 12:51

Оперната дива пристигна заедно с дъщеря си Монсерат Марти на летище София

От Кремена Бедерева

Голямата испанска оперна певица Монсерат Кабайе е в България за концерт в Националния дворец на културата в петък (27 септември).

Късно снощи оперната дива пристигна заедно с дъщеря си Монсерат Марти на летище София, като прояви изключителна скромност, отказвайки да ползва VIP терминала.

"Много съм развълнувана. За мен това ще бъде първата среща с българската публика. Вълнувам се отново да пея заедно с майка ми. Надявам се всички много да харесат концерта", сподели пред БНР дъщерята на Кабайе.

Българската публика ще има уникалният шанс да се срещне с нея в зала 1 на НДК. На сцената заедно с нея ще бъде дъщеря й – Монсерат Марти, а на диригенския пулт маестро Рамон Тебар – музикален директор на Флорида Гранд Опера. Той ще дирижира симфоничния оркестър на Българското национално радио.

Въпреки напредналата си възраст Монсерат Кабайе продължава да пее и да раздава радост на своите почитатели. Световната сцена не познава подобен музикален феномен - всяка година 80-годишната вече Монсерат прави по 20 – 25 концерта в европейски столици и други големи градове.

Водещи

Най-четени