София "за" толерантност. Празник на религиите ще се проведе в столицата 28.09 | 10:28

Предстои концерт и вечер на отворените врати

От Цанка Донкова

София застава зад идеята - "за" толерантност. Така първият Празник на религиите ще се проведе в столицата. Той ще е под мотото: "Толерантни в разнообразието-европейско измерение за модерна столица", съобщават от Столична община.

В 13:00 часа пред бившата Централна баня - днешният Музей на столицата ще се сложи старт на събитието. То се организира от Националния съвет на религиозните общности в България и Столична община.

Ще бъдат представени шестте основни религиозни общности в страната: православни християни, мюсюлмани, католици, протестанти, армено-грегориани и израилтяни. Те ще бъдат представени в специални шатри на площада пред Банята.

От 16:00 часа предстои концерт на представителни състави на отделните вероизповедания. С участието на: Камерен ансамбъл "Йоан Кукузел – Ангелогласният” с диригент доц. Димитър Димитров, Певчески състав и Танцов състав "Палкенче" при Народно читалище "Съединение – 1923" – село Бърдарски геран, групата "Дулсе Канто", София госпъл хор с диригент Гери Балевска, група "Вест” с ръководител Нихат Адемов, Школа за арменски народни танци "Наири" – София с художествен ръководител Емма Шахинян.

От 18:00 часа ще започне вечер на отворените врати на основните молитвени храмове в София.

Водещи

Най-четени