София открадна сърцето на Андреа Бочели 01.08 | 17:46

Оперният певец е влюбен в града, дори го подкрепи за "Европейска столица на културата"

От Гергана Златкова

Световно известният оперен певец Андреа Бочели, с писмо до кмета на Столична община, потвърди подкрепата си за кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г., съобщава пресцентърът на общината.

Това е вторият член от организационния комитет на Урбино 2019 г., след Франко Неро, който подкрепя кандидатурата на столицата с включване в Комитета "Приятели на София". 

Председател на комитетa за кандидатурата на Урбино за 2019 г. e Жак Ланг, бивш министър на културата на Франция.

В писмото на Андреа Бочели се казва: "имал съм възможност да опозная и да оценя прекрасния Ви град" и "с радост приемам Вашата любезна покана, да се включа в Комитета Приятели на София", посочват от пресцентъра.

София и Урбино подписаха на 12 юни т.г. меморандум, който има за цел да развие сътрудничество в областите на културата, изкуството, образованието, обучението, младежките политики, туризма, иновациите и научното сътрудничество.

Комитетът "Приятели на София" е създаден по повод кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г., която е гражданска кауза и е важ участието на личности, както в процеса на подготовка, така и при  реализирането на програмата. 

В процеса на подготовка на кандидатурата на София и Югозападен регион са получени общо 16 000 идеи от граждани в кампанията "Имаш идея", информира БТА.

Водещи

Най-четени