София ще продължава да диша с КВАРТ ФЕСТ 01.09 | 09:35

Спектакъл по музиката и песните на легендарните Pink Floyd ще тик-така в Княжево

От Лазар Тодоров

За поредна неделя ще се проведе мултикултурният фестивал "София диша". Той ще продължи през всички недели и на септември.

Този път той ще бъде под формата на КВАРТ ФЕСТ и ще се разполага в зелените паркови пространства на едно от големите столични квартали – Младост, Дружба , Люлин, Надежда, за да радва и вдъхновява хората и от периферията на града, които също имат активна гражданска позиция.

"Основната ни цел е да се отдалечим от центъра на София, за да включим и хората от кварталите дори и от периферията на града, които също имат активна гражданска позиция за положително развитие на тези части от града", споделя организаторът на двата фестивала, Суни Данаджъ.

КВАРТ ФЕСТ ще предложи атрактивна, разнообразна и достъпна програма, като обедини многообразие от спорт, арт, култура и социално-образователни активности, с една обща цел – подобрение и положително развитие на околната и културна среда на тези квартали, както и да приповдигне душа и настроението на всички хора.

Спектакъл по музиката и песните на легендарните Pink Floyd ще тик-такат в Княжево в неделя на 1 септември.

Кв. Княжево ще приюти първия ден на КВАРТ ФЕСТ, където от 12 до 18:00 часа, пред читалище "Братя Миладинови" ще се случват интересни неща. Организаторите са планирали програма, в която малки и големи да могат да прекарат времето си пълноценно и наистина незабравимо.

Участие ще вземат представители от различни изкуства, сред които музиканти, актьори , художници, и социални проекти. Ментори ще бъдат популярни български спортисти и творци, а професионалисти от всички сфери, свързани с мултижанра на фестивала, ще се включат с презентации на творческите си проекти, които наистина ще изненадат посетителите на събитието.

Арт студио "Камбана” ще представят точно в 18.30 часа, в киносалона на читалището, авторския спектакъл по песните на Pink Floyd -"ТИК-ТАК”, с режисьор Екатерина Казакова.

Като част от Културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатурата на София за "Европейска столица на културата 2019г”, за втора поредна година "КВАРТ фест” е важна част от културната програма на София.

Амбициите на фестивала са да работи в полза на целия град, и докато обхване и периферията на София. Това превръща събитието в значима културна инициатива. По този начин не само столицата, а и България ще получи шанса да се появи на европейската културна карта, като сериозно средище на положителни инициативи.

Водещи

Най-четени