Стартира безплатен детски панаир 21.05 | 09:17

Ще се проведе в 6 града

От Беатрис Николoва

Най-големият детски фестивал Детски панаир тази година ще се проведе в 6 града в България - София, Благоевград, Враца, Русе, Бургас и Пловдив. Стартът ще е в Благоевград през уикенда на 24 и 25 май по повод празника на града.

Децата и техните родители ще се радват на двудневна разнообразна програма с над 50 различни ателиета, спектакли и игри с напълно свободен достъп. Проектът е финансиран от Фондация Америка за България и се осъществява с подкрепата на общините в съответния град, като Столична община официално включи събитието в Културния календар на София. Цялата програма е абсолютно безплатна и достъпна за всички желаещи да се включат в ателиетата.

Детски панаир е най-големият детски Фестивал в България с двудневна разнообразна програма от ателиета и и игри с напълно свободен достъп, които дават възможност на децата да се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и спорта под формата на арт ателиета, музикални и театрални спектакли, танци, игри за най-малките и уоркшопове за по-големите. По забавен начин децата откриват едни от най-забележителните музеи и галерии в различните градове, където Детски панаир се провежда.
Датите, на които ще се проведе събитието, са както следва:

БЛАГОЕВГРАД 24 - 25 МАЙ

СОФИЯ 31 МАЙ - 1 ЮНИ

ВРАЦА 14 - 15 ЮНИ

РУСЕ 28 - 29 ЮНИ

БУРГАС 23 - 24 АВГУСТ

ПЛОВДИВ 13 - 14 СЕПТЕМВРИ

Водещи

Най-четени