Стотно представление на „Римска баня” 11.11 | 13:26

На 16 ноември Сатиричният театър е домакин на юбилейно представление

От Олга Андреева

Постановката "Римска баня” от Станислав Стратиев, която се играе вече 5 години при пълни салони и е едно от печелившите заглавия в афиша на Сатиричния театър, ще бъде изиграна за стотен път на 16 ноември, съобщиха от театъра.

Премиерата на постановката с режисьор Светослав Пееве на 20 април 2006 г. Главната роля на Иван Антонов се изпълнява от Христо Гърбов, а големите овации на публиката са за участието на Никола Анастасов.

В първоначалния актьорски състав присъства още едно от големите имена на Сатиричния театър – Димитър Манчев, който след неговата смърт бива заместен от Светослав Пеев.

Останалите актьори, които участват в "Римска баня", са: Веселин Ранков, Веселин Цанев, Ирина Първанова – Раши, Красимир Куцупаров, Светослав Пеев, Живко Джуранов, Йонко Цонев, Таня Мицков.

Животът на главния герой, Иван Антонов, се превръща в безумна комедия от мига, в който, връщайки се от почивка, заварва в хола си суматоха. Оказва се, че в негово отсъствие при ремонта на жилището му е открита добре запазена римска баня от времето на Полпилиан.

В центъра на хола му се заселва Доцента, готов да спи сред разкопките, дори да зареже годеницата си само и само някой да не посегне на "откритието му”.

"Изкуствовед” - износител започва да преследва Антонов с идеята как ще пласират римската баня зад граница, а опитен адвокат го притиска да продаде изгодно апартамента на вманиачен по античните находки клиент. За нуждите на басейна е назначен спасител, който ежедневно "спасява” Антонов.

Водещи

Най-четени