Суинг, боса нова и блус в летен джаз коктейл 17.08 | 17:05

Blunea Jazz Quarter ще изнесе концерт на фестивала „Жреци на музите” в Ахтопол

От Олга Андреева

Международният младежки фестивал "Жреци на музите” в Ахтопол ще предложи на публиката си грабваща смесица от джаз стандарти – суинг, боса нова, блус и дори елементи на acid jazz.

Това ще представят музикантите от Blunea Jazz Quarter, чийто концерт ще се състои на 27 август от 20 ч. пред читалището в Ахтопол.

Джаз вечерта е традиция за фестивала от години. Тази година организаторите са избрали изпълнителите от Blunea Jazz Quarter.

Формацията е създадена от пленителната джаз певица Невен Петрова и известния китарист, аранжор и композитор Александър Куманов. Двамата се срещнали в далечната Южна Корея преди 6 години, открили вдъхновяващото сходство в музикалните си вкусове и от тогава работят заедно.

С различни формации те свирят у нас и в чужбина, пътуват в близки и далечни страни, познати и екзотични места, но предпочитанията им неизменно остават в стила на джаза, блуса и модерната chill-out или lounge интерпретация на поп песни.

През 2010 г., след покана от един от най-зашеметяващите и представителни хотели в света – "Marina Bay Sands” в Сингапур, те канят пианиста Александър Нейчев и барабаниста Николай Бакалов и с тази формация работят там близо половин година.

А чудесният музикален синхрон, създаден тогава, ги кара многократно и постоянно да музицират заедно по сцените на столичните клубове и правят редовно кратки турнета из страната.

Най-четени