Театралният спектакъл "Завръщане" бе показан в Силистра 11.09 | 11:59

Автор и режисьор на представения късно снощи спектакъл, създаден във Франция от български екип, е родената в Силистра Мария Анева

От Кремена Бедерева

Театралният спектакъл "Завръщане" - продукция на Театралната работилница "Бягащи хора" към "Имаго хоминис" - София, и "le Petit theatre de pain" - Louhossoa, Франция - бе показан на дунавския бряг в Силистра.

Автор и режисьор на представения късно снощи спектакъл, създаден във Франция от български екип, е родената в Силистра Мария Анева. В проекта участва още една силистренка - актрисата Мира Бонжева, допълва БТА.

Разказът е за живеещ в чужбина мъж от Източна Европа, който се "връща" към миналото, получавайки телефонно обаждане за смъртта на майка му. Завръщането е трудно, защото нещата са се променили. В спектакъла универсална е темата за семейството.

Но големите въпроси са къде сме днес, кои сме ние, какво правим, къде сме в Европа. Според Мария Анева проектът, защитен и на семинара "Артистите говорят на Артистите" през февруари 2010 година в Белгия, организиран от IN-SITU (европейска мрежа от институции и програматори за изкуството в неконвенционално пространство), не е само за познавачи.

"Фактът, че сме излезли на улицата, означава, че вратата е широко отворена и това е достъпно за всеки", каза Анева. Спектакълът ще бъде показан във Велико Търново, Габрово, Стара Загора. Столичани ще го видят на 29 и 30 октомври. Турнето се осъществява с подкрепата на "Арт офис".

Водещи

Най-четени