Театърът в Ловеч ще открие новия сезон на сцената 28.08 | 14:02

Хората от града на люляците могат да се радва на нови и стари постановки

От Лазар Тодоров

Идва есен и летните отпуски вече са свършили. Хората започват да се прибират по родните си места. Те започват да търсят забавления из града, в който живеят. А едни от най-любимите места за посещение на людето през последните години са театрите. Сега те се завръщат с нов сезон и нови пиеси. Но пръв ще открие сезона драматичният театър в Ловеч.

На 3 септември от 19:00 часа в камерната зала на ще бъде представена постановката "Кучета" по Хайтов, която ще е първата постановка в страната за този сезон, коментира директора на театъра Цвятко Стоилов.

Този сезон културната институция в града на люляците може да се похвали с ново предложение за зрителите си. Вече са започнали репетициите по най-новото представление "Двойка, четворка, секс" на Щефан Фьогел. Очаква се премиерата да е в средата на октомври. Според директора новата постановка разкрива темите табу в съвременното общество, допълва БТА.

И този сезон ще продължи традицията на театъра всяка събота, от 11:00 часа, да има постановка за децата. Стоилов каза още, че от началото на следващата година започват репетициите и на пиесата "Франческа" на Константин  Илиев. На сцената ще продължат да се играят и стари представления, като има и такива, които не са слизали от програмата на театъра от 2003 година.

Според директора трупата в театъра се състои от десет актьори, което е недостатъчно, но заради ограничения финансов ресурс той не може да си позволи повече от 12.

Водещи

Най-четени