Театърът на армията с отворени врати и през лятото 09.08 | 13:18

Лятното турне на трупата е в разгара си, готвят се и новите премиерни спектакли

От Олга Андреева

Въпреки че лятото по традиция не е сезонът на театъра, театър "Българска армия” не спира да се грижи за доброто настроение на своите зрители, както в столицата, така и в останалите градове на страната.

ТБА посрещна публиката си в началото на предходния сезон с отворени врати и те остават такива и през лятото.

Звездната му трупа внася прохлада в знойните крайморски вечери със "Сега или никога”, "Кръщене”, "Железният светилник”, "Секс, наркотици и рокендрол”, "Последни поръчки”, "Лалугер”.

Турнета на спектаклите са предвидени през целия август по северното и южното Черноморие, посочват от ТБА. "Сега или никога” съвсем скоро ще зарадва жителите и гостите на Разград - 9 август, Царево -10 август, Созопол - 11 август и Св. Влас на 18 август.

Ден по рано (на 17 август) посетителите на Св. Влас ще могат да се позабавляват със "Секс, наркотици и рокендрол”. Комедията на Камен Донев "Кръщене” ще посети жителите на Асеновград (3 септември), Карлово (4 септември) и Пловдив (5 септември).

В средата на месеца (19 септември) пловдивчани ще имат възможност да се докоснат до "Железният светилник” по романа на Димитър Талев. На 27 септември спектакълът ще посети и Варна.

Междувременно "армейците” се готвят и за следващия театрален сезон. Награденият с "Икар" за цялостно творчество Красимир Спасов подготви заключителния етап от репетициите на "Кой се страхува от Вирджиния Улф?” (от Едуард Олби, с участието на Иван Радоев, Стефка Янорова, Веселин Анчев и Радина Кърджилова), с чиято премиера ще бъде открит сезонът.

Носителката на "Аскеер`07” Диана Добрева пък започна работа върху следващия амбициозен и мащабен проект, "Декамерон", който ще ангажира голяма част от трупата на театъра (Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Лидия Инджова, Милен Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова, Тигран Торосян) и ще бъден представен пред публика през октомври.

Николай Ламбрев – Михайловски вече се е заел с подготовката по репетициите на "Ромео и Жулиета”от У. Шекспир. Стайко Мурджев също е в готовност да започне постановъчната си работа на сцената на ТБА.

Водещи

Най-четени