Теодосий Спасов - рамо до рамо с Енио Мориконе 06.11 | 17:43

"Кавалджията на света" ще се включи в концерта на Маестрото

От Мартина Панайотова

На 10 декември ще имаме шанса да се насладим на не един музикален гений. До Енио Мориконе ще застанат освен световнопризнатите музиканти от неговия екип и превъзходните артисти от оркестъра и хора на Класик ФМ, и неповторимият Теодосий Спасов.

Казват, че Теодосий е "кавалджията на света", а музикалната критика отдавна е отличила божествения му талант. Носител е на множество международни награди (Наградата на Международната академия за изкуства Париж през 1996 г., взима и наградата "Музикант на годината" през 1997 и 2002 г.и други) за уникалния си личен стил - комбинация от фолклор и джаз.

Според Теодосий връзката между киното и музиката е една нестихваща, съвършена любов, а за самия него любовта е единственото чувство, което ни прави живи.

Теодосий Спасов казва, че според него Маестро Мориконе е музикален гений на нашето време, който чрез своето творчество прави света по-богат и по-чувствен, че е оригинална и неповторима личност, с която човечеството трябва да се гордее и да се чувства щастливо, че е между нас с Божествения си талант. Неповторим и уникален в историята на филмовата музика, Енио Мориконе е разпознаваем и харесван от различни поколения публика в цял свят.

Водещи

Най-четени