Трагедия: преподавател издъхна пред студенти 17.12 | 19:45

Гл. ас. Теодор Пиперков е получил инфаркт пред пълна аудитория във Великотърновския университет

От Гергана Златкова

Преподавателят по римско право гл. ас. Теодор Пиперков е издъхнал пред студенти от ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий". Асистентът говорел пред пълна с над 50 студенти аудитория, когато ненадейно се почувствал зле.

Сигнал е подаден на тел. 112.

В V корпус на ВТУ пристигнали две линейки, както и полиция. Лекарите само са констатирали смъртта на преподавателя, пише "24 часа".

Теодор Пиперков завършва право в СУ "Св. Климент Охридски" през 1984 година. Става главен асистент в Юридическия факултет през 1999 година. Специализира в Хамбургския университет. Член е на Дружеството за германо-българско правно сътрудничество.

Той е и заместник-директор на Института по германско право към Юридическия факултет на СУ. Преподава във Великотърновския университет от 1996 година. Пиперков е преподавател от Софийски университет, но води дисциплината римско частно право като титуляр и във ВТУ.

Получил е масиран инфаркт и издъхнал на място, казаха от ВУЗ-а.

По-рано през деня във вторник е починал и заместник-ректорът на ВТУ проф. Багрелия Борисова. Борисова отговаряше за евроинтеграцията и международното сътрудничество.

Водещи

Най-четени