Традиция и модерност на пролетния салон в Търново 22.03 | 17:38

Десетки творци участват в изложбата "Пролет 2012"

От Север.бг

Десетки творби представиха художниците от великотърновския клон на СБХ в мащабна изложба, която беше открита в ИЗ "Рафаел Михайлов". Пластики, графики и живопис, традиция и модерност изпълниха трите етажа на източното крило на Изложбените зали.

Експозицията "Пролет 2012" беше открита от зам.-кмета Ганчо Карабаджаков, председателя на СБХ - В. Търново доц. Иван Узунов и ректора на ВТУ проф. Пламен Легкоступ.

Художникът Сашо Филев сподели за Север.бг, че тазгодишния Пролетен салон на търновските творци е изключително богат и показва сериозно отношение от страна на участниците в него. Изложените творби са много различни по форма, стил и тема.

Те интерпретират както съвременните художествени търсения, изразени чрез видео и кинематика, така и познаваемия стил на старата търновска художествена школа.

В средата на една от залите беше отредено място на мащабна "книга" за впечатления от изложбата, в която многобройните посетители да оставят посланието си към творците.

Интересен съвет към тях даде Стоян Калкушков, дългогодишен кореспондент на вестниците "Азбуки" и "Учителско дело", както и художник: "Много хубави творби виждам тук, но бих посъветвал художниците да творят за по-широка публика."

Пролетният салон на търновските художници се организира от Община Велико Търново, представителството на СБХ за Велико Търново и ВТУ. Изложбата може да бъде посетена до към средата на април.

Водещи

Най-четени