Три „вкусни“ филма на Киномания 2013 04.11 | 14:42

Прожекциите са придружени с ястия, подобни на приготвяните в продукциите

От Гергана Златкова

Три "вкусни" филма са в програмата на Киномания (14 ноември - 1 декември) - прожекциите са придружени с ястия, подобни на приготвяните в продукциите, съобщават организаторите от НДК. 

"Изискана кухня" на режисьора Кристиан Венсан е по истинската история на личната готвачка на президента Франсоа Митеран.

Филмът е за упоритата Ортанз, която се утвърждава в работата си благодарение на несломимия си дух и спечелва сърцето на президента с автентичността на рецептите си, въпреки клопките, които крият коридорите на властта.

Шведският "Любов и лимони" на Тереза Фабик е за Агнес, която рискува всичко, за да отвори собствен ресторант, но катастрофалното начало я принуждава да омайва сприхавия си съсед Давид, който всъщност е взискателен кулинарен критик, пишещ под псевдонима Лола. 

"Меню за дегустация" на Роже Гуал разказва за най-прочутия ресторант в света - "Чакула", който предстои да затвори врати завинаги.

Това събира бившата семейна двойка Марк и Ракел, ексцентрична ирландска вдовица, самотен мъж, новия приятел на Ракел и двама японски бизнесмени, опитващи се да спечелят вниманието на главния готвач. 

Прожекциите са в зала 3 на НДК.

Кувертите са по 25 лв., а с обикновен билет от 10 лв. зрителите получават чаша вино. 

Водещи

Най-четени