Три кампании за прием в Югозападния университет 19.01 | 10:38

Две ще се предварителните сесии - през април и юни

От Елена Коцева

Тази година желаещите да станат студенти в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград могат да се опитат цели три пъти.

Графикът за приемните изпити в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград вече е утвърден и той предвижда три кандидатстудентски сесии.

Две от сесиите ще са предварителни - през април и юни, и една редовна - през юли, съобщава БТА.

От 1 до 8 април ще се приемат молби за участие в априлската сесия. За 10 април са насрочени изпитите по математика, физическа подготовка, химия, физика, тест по история, тест по география, чужди езици и биология. Тестът по български език ще бъде на 17 април.

За участие в юнските предварителни изпити записването ще бъде от 30 май до 3 юни. Изпитите са насрочени за 12 юни, но няма да има втори предварителен изпит по български език.

За редовната кандидатстудентска кампания през юли документи ще се приемат от 27 юни до 5 юли. Изпитите ще започнат на 10 юли и ще приключат на 19 юли.

Оценките от приемните изпити в Югозападния университет "Неофит Рилски", за разлика от тези от матурите, ще участват в балообразуването, умножени с коефициент "1,25", обясниха от ръководството на висшето училище.

Документите за явяване на изпитите се подават в учебния корпус "номер 1" на университета в Благоевград или в кандидатстудентските бюра в страната. Кандидат-студентите могат да се явяват на всички обявени предварителни и редовни изпити.

Таксите за кандидатстване са 25 лв. за първи изпит и 20 лв. - за всеки следващ.

 

Водещи

Най-четени