Три часа народни танци и песни за перничани 23.12 | 17:09

Танцовата формация „Masters Of The Dance” се готви за маскарадните игри „Сурва 2012”

От Олга Андреева

С тричасов концерт танцовата формация "Masters Of The Dance” отбеляза края на годината и пожела весели празници на многобройните си почитатели, които препълниха залата в ОДК в Перник.

На сцената се качиха повече от 150 любители и професионалисти танцьори. Първо излязоха най-малките, които се обучават само няколко месеца, но вече имат завидни умения и огромен хъс, съобщиха организаторите.

С атрактивна нова блок програма се представиха опитните вече танцьори от формацията, които успешно концертират из цялата страна. Момичетата и момчетата изпълниха танци от различни фолклорни области.

Сурвакари нахлуха на сцената, за да изгонят злите духове и коледари наричаха и пожелаха на публиката здрава и щастлива нова година.

Концертът бе дебют за инструменталната формация "Art Masters Band”. В нея участват трима възпитаници на музикалното училище в София. В изпълнение на гайда, тамбура и гъдулка прозвучаха любими коледни мелодии от цял свят.

Беше представено и шоу с танци на различни народи - Гърция, Испания и Русия. На финала на сцената се спусна българското знаме, а танцьорите извиха хоро на песента "Кой уши байрака”.

Концертът беще генерална репетиция за "Masters Of The Dance”, които обещаха още по-зрелищно шоу на открито в центъра на Перник на 27 януари. Тогава в града се открива традиционният Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва 2012”.

Водещи

Най-четени