Фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" започва в Сливен 01.06 | 07:51

Афишът съдържа постановки, рок концерти, изложби, конкурси, представяне на книги

От Олга Андреева

Държавният куклен театър в Сливен от 1 до 5 юни е домакин на Втория международен фестивал на изкуствата под наслова "Магията на вятъра".

Той се организира със съдействието на Министерството на културата, общинската управа и финансовата подкрепа на местния бизнес и културни институции.

Програмата на второто издание на фестивала включва повече участници и по-разнообразни изяви, заяви пред БТА директорът на театъра, актрисата Ефимия Павлова.

С постановки за деца и възрастни в него ще участват куклени трупи от Израел, Турция, Босна и Херцеговина, Унгария, Румъния, Украйна и нашумели постановки на театри от България.

Петдневният афиш съдържа рок концерти, фотографски и художествени изложби, конкурси, представяне на книги, уърк шопове и други.

Фестивалът е замислен като среща на различни по вид изкуства, обединени от една обща цел - да създават радост и наслада за  зрителите, като среща на хората на изкуството, каза Ефимия Павлова.

Второто издание на "Магията на вятъра" ще мине под знака за отбелязването на 50-годишнината от основаването на Държавния  куклен театър в Сливен.

Водещи

Най-четени