Хайде на театър през юни! По-евтино е 06.06 | 15:25

На цени между 5 и 8 лв. гледаме най-добрите ни актьори

От Олга Андреева

Вече е юни и театралният сезон е към своя край. Преди обаче любимите ни актьори да излязат в отпуска и да побягнат към плажовете на родното Черноморие, където често могат да бъдат засечени на палатка, има още няколко седмици.

А някои от родните театри ни примамват с атрактивни намалени цени, за да не забравим, че още са готови да ни развеселят или накарат да се размислим.

От Театър "Българска армия" обявиха, че през целия месец всички спектакли ще могат да се гледат срещу билет от 6 лв.

Можете да избирате между изтънчения флирт в "Колко е важно да бъдеш сериозен” от Оскар Уайлд (5 юни), страстната и драматична любов на "Евгений Онегин” по Пушкин (6 юни), кримката с неочакван край "Ножица-трепач” (8 юни) или култовата постановка "Секс, наркотици, рокендрол” от Е. Богосян (28 юни).

Осъаналите постановки, които участват в програмата за юни, са "Лалугер” на Николай Урумов (12 юни), "Комедия на слугите” на Теди Москов (15 юни), "Сега или никога” от В. Красногоров (7, 19, 27 юни), "Кръщене” от Камен Донев (20 юни), "Последни поръчки” от Джон Пристли (19 юни), "Много шум за нищо” (21 юни) и "Завещанието на целомъдрения женкар” от А. Крим (29 юни).

Междувременно продължава промоцията на Народния театър "Иван Вазов" от май. И през целия юни любителите на театъра могат да закупят билети за спектакли на голяма сцена срещу 6 и 8 лв., а учащите – само за 5 лв.

На голяма сцена през юни се играят "Сирано дьо Бержерак" (6 и 15) "Хъшове" (7 и 22), "Лов на диви патици" (8), "Полет над кукувиче гнездо" (9 и 10), "Животът е прекрасен" (12, 13, 17 и 18), "Идеалният мъж" (14) и "Ревизор" (16).

Младежкият театър също предлага ексклузивни цени за юни. Всички постановки за възрастни на театъра могат да бъдат гледани срещу билети от 6 и 8 лв. а за деца – с билети за 5 лв. Притежателите на VIP карти купуват билети на цена от 5 лв., независимо от вида на представлението.

Ето и част от представленията за възрастни, които можете да видите на намалени цени: "Карнавал" (6 юни), "Стъпка напред" (9 юни), "Любовна песен" (10 и 15 юни), McBeth (10 и 20 юни), "Кола Брьонон" (12 юни), "Любов и пари" (13 и 22 юни), "Страхотни момчета" (14 и 21 юни).

Детските представления пък са "Карлсон" (9 юни), "Спящата красавица" (10 и 16 юни) и "Островът на съкровищата" (17 юни).

В Театър 199 пък важат традиционните намаления - първите 20 закупени билета за всяко представление за възрастни са с цена 5 лв. с фиксирани места, а на 11 юни билетите са на стойност 7 лв. в цялата зрителна зала.

Каквото и да изберете, чака ви гъделичкащата емоция на театралната зала, която можете да комбинирате с късна разходка из топлата нощна София.

Водещи

Най-четени