Ходи ли ви се на семинар в лятна Атина? 05.03 | 11:54

Напишете есе на тема "Обичаи и традиции - мост за общуване между двата съседни народа"

От Олга Андреева

Знаете гръцки или пък просто сте запленен от гръцката култура? В стремежа си да стимулира творческите идеи и търсения на младите хора и да популяризира ролята на гръцкия език във формирането и развитието на образованието, науката и културата на Европа от древността до наши дни, Гръцката фондация за култура в София за трета поредна година провежда конкурс за есе на тема "Обичаи и традиции - мост за общуване между двата съседни народа".

Извън поощрителни награди двете големи награди са повече от стимулиращи:

  • за есето, написано на гръцки език - летен семинар по гръцки език в Атинския университет с подкрепата на Гръцката фондация за култура - Атина (с осигуряване на престоя),

  • за есето, написано на български език - целогодишен курс по гръцки език през учебната 2012/2013 г. в представителството на фондацията в София.

Остават две седмици до крайния срок за изпращане на есета в конкурса – 16 март 2012 г.

Участниците в конкурса трябва да представят есе до 3 страници (5400 знака) на български или гръцки език на електронния адрес на фондацията: info@hfc-sofia.com или да го изпратят по пощата на адрес: Гръцка фондация за култура, ул."Васил Друмев" Νο 30, София 1505.

Всеки участник може да изпрати по едно есе, като посочи трите си имена, възраст, адрес, телефон и e-поща. Есетата ще бъдат оценявани съгласно съответствие с поставената тема и оригиналност.

Наградите ще бъдат обявени и връчени на 28 март 2012 г. на тържество в представителството на Гръцката фондация за култура, София, а най-добрите есета ще бъдат публикувани на страницата на фондацията.

Водещи

Най-четени