Холандската принцеса ще представи у нас своя детска книга 01.12 | 15:38

„Мистър Фини и светът надолу с главата“ е детска книжка на екологична тематика

От Олга Андреева

Принцесата на кралство Нидерландия, Лаурентин ван Оранйе, пристига у нас, за да представи официално детската си книга на екологична тематика "Мистър Фини и светът надолу с главата".

Това е първата книга за деца на принцесата и илюстратора Сиб Постхюма от поредица, чиято цел е да запознае малките читатели с природата и да накара тях и възрастните да дискутират за проблемите на планетата и нашето отношение към нея.

Книгата "Мистър Фини и светът надолу с главата" разказва за пълното с приключения и неочаквани ситуации пътешествие на странното същество Мистър Фини, което започва да търси отговори на въпроси като защо на дъното на океана има знаме.

Той се озовава на най-различни места и среща много животни като Заека, Бобъра, Хамстерката, Стария морж. Помагат му симпатичният приятел Охлю, умният Бухал и чаровната Розово пиперче. Мистър Фини прави това, което правят децата, и което големите биха искали да правят по-често – задава въпроси за света около него - прости, но изключително точни, и разбира, че "решенията често са по-близо, отколкото мислим."

Принцесата на кралство Нидерландия ще открие Международния панаир на книгата в НДК на 6 декември (вторник) от 11:00 часа, съобщават организаторите. По-късно през деня тя ще представи книгата си на официално събитие в галерия Credo Bonum и ще участва в детско литературно четене на "Мистър Фини и светът надолу с главата" пред деца от столично училище.

Най-четени