Честват романите на Роалд Дал с колекция пощенски марки 11.01 | 09:42

Популярните детски герои на Дал оживяват върху специалната колекция

От Елена Кирилова

Класическите детски романи на известния детски писател Роалд Дал бяха почетени със специална колекция пощенски марки на Royal Mail, съобщава Stylist.co.uk.

Колекцията включва шест марки, представляващи популярните илюстрации на Куентин Блейк към "Чарли и Шоколадовата фабрика", "Матилда" и други любими произведения, създадени от Дал.

И "ГДВ"* не е забравен. Детският роман тази година навършва 30 години и Royal Mail чества повода с четири пощенски марки, включващи сцени от книгата.

Дъщерята на Роалд Дал, Офелия Дал, твърди, че баща ѝ би бил развълнуван от идеята за марките. Самите пощенски марки ще тръгнат в продажба на 11 януари на сайта royalmail.com.

"През целия си живот баща ми е написал стотици писма и никога не е мечтал, че някой от героите му ще бъдат увековечен на пощенска марка", коментира Офелия Дал. "Това е чудесен начин да започнем тазгодишните празненства, отбелязващи 30-годишнината от издаването на "ГДВ", и е страхотно, че има колекционерски марки, посветени на ГДВ и други герои от тази книга".

Самият Куентин Блейк пък е илюстрирал над 300 детски книги, но най-популярните му рисунки са тези, скрити между страниците на историите на Роалд Дал.

* ГДВ. - Голям Дружелюбен Великан

Най-четени