Шанс за сценаристите на късометражни филми! 03.10 | 12:04

Международният фестивал "Филмини" предлага работилница за сценарно писане на всеки, които има идея

От Гергана Златкова

Международният фестивал за късометражно кино "Филмини" предлага работилница за сценарно писане за всеки, който има идея за късометражен филм и смята, че тя заслужава да бъде развита. 

Избраните и разработени сценарии по време на курса ще бъдат представени пред български продуценти, които ще наградят един от авторите с грамота и парична премия, съобщават организаторите.

Заниманията - от 17 до 20 октомври в "СОХО - Софийска холистична коуъркинг компания" (ул. "Искър" 4) - ще води Леонардо Сталияно, преподавател по сценарно писане във филмови училища и школи в Торино, Ню Йорк, Москва и Люксембург.

Завършил е философия в Университета във Флоренция и две магистърски  програми по драматургия - в Scuola Holden (Торино) и в Tisch School of the Arts (Ню Йорк).

Сценарият му за пълнометражен филм "Юри Еспозито" получава Наградата на Biennale College на фестивала във Венеция - 2013.

Сценариите от уъркшопа ще оценяват продуцентите Мартичка Божилова, Катя Тричкова, Поли Ангелова, Виктор Чучков, Борислав Чучков и Надежда Косева. 

Работилницата е с предварително кандидатстване - до 5 октомври на мейла office@filmini.eu желаещите трябва да изпратят на английски език биография, сценарий за късометражен филм до 30 страници и мотивационно писмо до една страница.

Участниците ще бъдат избрани от водещия на работилницата. Те трябва да си осигурят лаптоп. Работният език е английски.

Международният фестивал за късометражно кино "Филмини"  започва през 2007 година.

В програмите му са били над 500 филма от цял свят. Наградени на форума български филми са поели своя път по световни фестивали.

Кинематографисти от всички краища на Европа са гостували на "Филмини".

Организирани са работилници за актьорско майсторство, анимация, филмов плакат, а през  салоните на фестивала са минали над 5000 зрители. 

Организатори на "Филмини-2013" са сдружението "Седем" и "Скрийнинг Имоушънс" ООД в партньорство с Националния филмов  център, БНТ, Националния фонд "Култура" и други.

Водещи

Най-четени