Швейцария избра Базел за домакин на „Евровизия“ 30.08 | 12:45

Базел граничи с Германия и основен център на химията и фармацевтиката, но също така и на културата с няколко международно признати музея

От iNews

Швейцария взе окончателно решение Базел да бъде мястото на провеждане на песенния конкурс "Евровизия" през следващата година, съобщи Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), цитиран от АФП. 

 Базел граничи с Германия и основен център на химията и фармацевтиката, но също така и на културата с няколко международно признати музея. Другият град, който участваше в надпреварата за домакин, бе Женева.

Едноседмичният музикален спектакъл с два полуфинала, завършващи с голям финал, обикновено се провежда през май. Този път той ще бъде организиран от Швейцарската корпорация за радио и телевизия.

Швейцарският изпълнител Немо спечели тазгодишното издание на песенния конкурс, което се проведе в шведския град Малмьо, с песента The Code, затова Швейцария догодина ще е домакин на "Евровизия".

Това бе трета победа за Швейцария в почти 70-годишната история на песенния конкурс "Евровизия". През 1956 г. швейцарската певица Лис Асия печели първия конкурс за песен на Евровизия в Лугано.

Водещи

Най-четени