Ще филмират "Марсиански хроники" 13.04 | 15:48

Все още не са ясни подробностите около екипа и бъдещото заглавие на филма по сборника с разкази на Рей Бредбъри

От Георги Георгиев

Филмовата компания Paramount е получила правата за филмиране на сборника с разкази от Рей Бредбъри "Марсиански хроники", съобщи Ройтерс. Поради склонността на Бредбъри да смесва категориите, често това негово произведение е наричано и роман.

Историите в "Марсиански хроники" разказват за опитите на хората да колонизират Марс. Марсианците от своя страна искат да изгонят хората от планетата си и да се преборят с колонизацията. В края на краищата се стига до ядрена война, последствията от която са, че хората стават новите марсианци.

Рей Бредбъри, който в момента е на 90 години, написва разказите в края на 40-те години на миналия век. През 1980 г. по телевизията се появява мини-сериал с Рок Хъдсън.

През 1997 г. Universal получиха права за пълнометражен филм и дори подготвиха сценарий, който се фокусираше върху командир, разследващ изчезването на две космически мисии до Марс.

В началото на 2011 г. обаче Universal изгуби правата и сега на ход е Paramount. Все още не се знае кой ще бъде сценарист на бъдещия филм по "Марсиански хроники".

 

Водещи

Най-четени