"Applause" за Лейди Гага 13.08 | 12:01

Лейди Гага побърза да издаде новата си песен "Applause", след като в интернет изтекоха няколко откъса от нея

От Кремена Бедерева

Лейди Гага побърза да издаде новата си песен "Applause", след като в интернет изтекоха няколко откъса от нея, съобщи BBC.

"Applause" - първата нова песен на звездата от 2011 г., трябваше да излезе на 19 август. Заради изтичането звездата я разпространи предварително в iTunes и YouTube.

Изтичането на неиздаден материал в интернет стана нещо обичайно за големите звезди. Тази година такива проблеми имаха Бионсе, Кейти Пери, Джей-Зи. От много очакваните заглавия на 2013 г. само Дейвид Бауи успя да опази албума си и да изненада феновете си.

Откъси с ниско качество от песента на Лейди Гага започнаха да се появяват в мрежата от събота. "Господи, защо?", реагира 27-годишната певица в Twitter и обвини хакери за проблема.

"Толкова ли не можехте да изчакате", възмущава се Гага.

Първоначално Лейди Гага се опита да мобилизира феновете си, за да съобщават за инцидентите в звукозаписната й къща. До понеделник вечерта обаче тя се предаде и изпрати песента в радоистанции и интернет магазини.

Отзивите за "Applause" са положителни. Според сп. "Ролинг стоун" песента е връщане към ранните изяви на звездата, "шумно диско и просто послание".

Единствено сп. "Спин" написа, че "Applause" дава малко поводи за аплодисменти и я нарече "плоска" и "изостанала от времето си".

Лейди Гага ще изпълни за пръв път "Applause" на наградите на MTV на 25 август, припомня БТА. Третият й албум ARTPOP ще излезе през ноември.

Водещи

Най-четени