„Ахат“, D2 & Di4o и БТР забиват на Kavarna Rock 14.06 | 12:36

Обещават само авторска музика и чисто нови парчета

От Олга Андреева

Родната музика на Kavarna Rock тази година ще бъде представена от най-добрите български хард рок и метъл банди от последните няколко десетилетия.

На сцената на фестивала в трите дни ще се изявят култови групи, като AXAT, БТР, D2 & Di4o и "Ренегат", като обещанието е всички те да свирят само авторска музика и чисто нови парчета.

Разбира се, няма да пропуснат да зарадват публиката и с най-емблематичните песни от дискографията си, но някои от парчетата ще бъдат изпълнени за първи път на сцената на Kavarna Rock, подчертават организаторите.

Началото на 13 юли ще постави БТР – група, която вече близо 20 години е вярна на себе си, но и постоянно се развива музикално и стилово. Последното им постижение е първото място в конкурса "Златна пролет” на БНР с новата им песен "Защо”. Парчето, което се сдоби и с впечатляващ клип с участието на Асен Блатечки, е първата авторска композиция, която БТР пускат от 4 години насам.

Освен тях на сцената на 13 юли ще излезе и една от най-интересните нови банди у нас - Команда 5. Групата е страничен проект на китариста, композитор и текстописец на БТР Кирил Божков, който заедно с басиста Орлин Маринов, Георги Милев (барабани), Илиян Илиев (китара) и талантливата им вокалистка Яна Галинова ще свирят авторски парчета от предстоящия си дебютен албум, който е в класическа хард рок стилистика.

Хелдайнер в първия ден на Kavarna Rock са DIO Disciples, а освен тях публиката ще се наслади на шоутата на Глен Хюз и Michael Schenker Band.

Вече очакваният тандем D2 с първия си вокал Di4o ще се появи на втората вечер на фестивала (14 юли). Бандата ще изсвири песни от началото на кариерата си, до най-новите от предстоящия им албум, който ще излезе през есента. До броени дни на D2 ще снимат нов видеоклип, за който момчетата направиха национален кастинг.

Хедлайнер на 14 юли е Stryper, а международната програма на фестивала за втория ден включва още Dokken и Big Noize feat. Sebastian Bach.

На 15 юли на сцената на Kavarna Rock ще излязат титаните на българския метъл и хард рок – "Ахат". След повторното си активизиране в първото десетилетие на 21 век, "Ахат" записаха албум преди две години, а това лято предстои да влязат в студио за още нов материал.

Компания в неделя ще им правят и "Ренегат", които пуснаха последния си албум "Ренегат 2012” за свободно сваляне на сайта си и до този момент тавата има над 13 000 прослушвания и тегления. Него, както и хитове от цялата си десетгодишна кариера, ще представят и на Kavarna Rock 2012.

Зрелищното шоу на Lizzy Borden и концертите на Kamelot и Rhapsody of Fire ще бъдат черешката на тортата на последната вечер, 15 юли.

Водещи

Най-четени