"Гневът на титаните" - епични битки и голямо разочарование 30.03 | 15:40

Лентата залага на актьорски състав и специални ефекти

От Елена Кирилова

През 2010 г. светът стана свидетел на "Сблъсъкът на титаните" - тази година на големия екран ще видим неговия наследник - "Гневът на титаните".

Този път на режисьорското място сяда не познатият ни вече Луис Летериер, а Джонатан Лийбесман, главната роля отново е поверена на Сам Уортингтън, който преди време разкри, че не е много доволен от работата по първия филм.

Във втората част актьорът получи шанса да поправи "грешката си", като отново се превъплъти в ролята на полубог Персей. Сценарият обаче отново не блести с особена оригиналност, замесвайки гръцките богове в епични битки за власт, познати ни от редицата подобни ленти, които Холивуд избълва през последните години.

Безумната експлоатация на митологията, с единствена цел забавление, успява да погребе всяка нотка на оригиналност, като изключим факта, че се залага преди всичко на зрелищни ефекти. Освен на тях продукцията разчита и на редицата знаменитости, сред които Лиъм Нийсън, Ралф Файнс и Бил Най, с надеждата да впечатли "драгия зрител".

В "Гневът на титаните" Персей отново има честта да покаже суперсилите си. Той се изправя срещу съюзилите се срещу баща му Зевс – Хадес (Файнс) и Арес (Едгар Рамирес).

Двамата сключват сделка с Кронос за залавянето на Зевс и отнемането на силите му. Кронос, от своя страна, успява да се освободи от ужасната бездна Тартар, тъй като хората все по-малко вярват в своите богове и спират да им се молят, благодарение на което иначе могъщите богове започват да губят силите си.

Готов на всичко, за да спаси баща си и света от титаните, Персей поема директно към подземния свят, заедно с кралицата-войн Андромеда, полубожествения син на Посейдон Агенор и бог Хефест.

Ако сте жадни за ефекти, битки с ужасни същества и титани със суперсили, "Гневът на титаните" сигурно ще ви хареса. Но ако търсите нещо повече от това, определено няма да го откриете.

Самите диалози преминават в непрекъсната размяна на клишета, а интригата почти отсъства. Да не говорим за опита за напудряне на историята с малко романтика, която никак не се вписва във всичко, показано в лентата.

След като първата част не успя да се похвали с особен успех, а втората изглежда ще последва пътя й, едва ли можем да очакваме трета подобна продукция.

Официалната премиера на "Гневът на титаните" у нас е днес, 30 март.

Водещи

Най-четени