"Джак и Джил" обра „Златните малинки“ 02.04 | 11:49

Лентата стана рекордьор в историята на антиОскарите

От Олга Андреева

Филмът "Джак и Джил" счупи рекорд, получавайки 10 "Златни малинки" във всички водещи категории, включително за най-лош филм на 2011 г. и най-лоши актьорски изяви.

За първи път в 32-годишната история на ежегодните награди за най-лошокачествена кинопродукция един филм печели във всички 10 категории, предаде Reuters.

Адам Сандлър се "радва" на антиотличие в категориите и за мъжка, и за женска главна роля, тъй като в "Джак и Джил" играе и мъж, и жена, посочва БТА. "Златна малинка" за най-лош сценарий също е лично негово постижение. Иначе филмът победи и в категорията за най-лоша режисура и за най-лош римейк.

Ветеранът на американското кино Ал Пачино, който е носител на награди "Оскар", "Златен глобус", БАФТА и "Еми", сега се закичи и със "Златна малинка" за най-лоша мъжка поддържаща роля благодарение на участието си в "Джак и Джил", както и за най-лоша екранна двойка с колежката си Кейти Холмс.

Всички актьори във филма, включително Пачино, Сандлър и Холмс, споделиха и отличието за най-лош актьорски състав. За присъждането на наградите гласуват общо 650 членове на Фондация "Златна малинка".

Досега "Златните малинки" се връчваха в навечерието на "Оскари"-те, но за да не потъват в блясъка им, от тази година вече ще се провеждат с известен интервал от време. Първи април беше избран за дата защото е ден на хумора, но и на глупостта.  

Водещи

Най-четени