“Дилъри на време” се изстреля на върха в боксофиса 02.11 | 17:15

Три български филма пък са в топ 10

От Олга Андреева

За премиерния си уикенд криминалният екшън-трилър "Дилъри на време” зае челна позиция в родния боксофис. Филмът с участието на Джъстин Тимбърлейк и Аманда Сийфрийд е регистрирал 95 272 лв. приходи, сочат данните от родните киносалони, публикувани от Cinefish.bg.

"Операция: Шменти капели” на Влади Въргала отстъпи на второ място, но се радва на доста добри приходи и интерес от зрителите - 598 310 лв. за един месец и над 86 хиляди зрители.

Отново български филм е на трета позиция в класацията - "Кецове” на Валери Йорданов, който за първия си уикенд по кината може да се похвали с 50 371 лв. приходи, но вероятно няма да може да повтори успеха на ленти като "Love.net” и "Тилт”.

Приключенският филм в 3D формат "Тримата мускетари 3D" с Мила Йовович се радва на сравнително голям успех - за трите си седмици излъчване по родните киноекрани е спечелил 286 844 лв.

В средата на боксофиса е фантастичният екшън "Жива стомана” с Хю Джакман, който все още представлява интерес за зрителите, за което свидетелства фактът, че е увеличил приходите си с над 50 хил. лв. само за една седмица, а общо за месец има 322 624 лв.

Отново приключенски филм срещаме на шеста позиция - "Деца шпиони: Краят на времето” на Робърт Родригес. Макар че се е изкачил с две позиции, вероятно интересът към филма ще спада, тъй като поредицата по принцип не се радва на особени успехи у нас. За шест седмици филмът има 222 720 лв. приходи.

"Смърфовете” продължава да привлича зрители, както у нас, така и по света. Сега е на седмо място в родния боксофис с 1 034 292 лв. приходи от 11 седмици по екраните.

На осма позиция е екшън-трилърът "Елитни убийци” с Джейсън Стейтъм, Клайв Оуен и Робърт де Ниро. Приходите му от пет седмици по българските екрани възлизат на 456 238 лв.

"Заразяване” с Мат Деймън и Лорънс Фишбърн явно не е успял да зарази с ентусиазъм българските зрители и на втората седмица от премиерата си трилърът на Стивън Содърбърг застава на девета позиция с 56 914 лв. приходи.

Класацията завършва отново с български филм, "Островът” на Камен Калев, който надали ще може да се пребори за по-висока позиция тепърва на фона на по-силната откъм зрителски интерес родна конкуренция. След три седмици по кината приходите му са 69 492 лв., като над 27 хил. лв. са от изминалата седмица.

Водещи

Най-четени