"Ева квартет" представя четири фолклорни региона 30.11 | 09:58

Четирите дами претворяват традиционната музика на Северна България, Тракия, Граово и на Кюстендилския регион

От Олга Андреева

Българската програма на Sofia Vocal Fest ще бъде открита от "Ева квартет" днес, 30 ноември, от 19.00 часа.

Концертът им в Галерията за чуждестранно изкуство ще включва акапелния им репертоар, който формацията е представяла на най-престижните световни форуми, който обаче родната публика слабо познава, поради изключително редките им изяви у нас.

В "Ева квартет" четири различни гласа и четири различни фолклорни региона и традиции се срещат и сливат в неповторимата виртуозност на едно омагьосващо цяло, съобщават организаторите на фестивала.

Гергана Димитрова претворява традиционната музика на Северна България, София Ковачева – на Тракия, Евелина Христова – на Граово, и Даниела Стоичкова – на Кюстендилския регион.

Четирите певици и диригентът на квартета Милен Иванов основават групата преди точно 15 години, когато едновременно стават част от състава на "Мистерията на българските гласове”, с които пеят и до днес.

През последното десетилетие "Ева квартет" са осъществили множество успешни концерти на престижни фестивали и концертни зали, участвали са в компилации, турнета в над 20 държави по целия свят.

Третият албум на "Ева квартет", "The Arch", трябва да излезе съвсем скоро на музикалния пазар. В него основно участие взима френският композитор Хектор Зазу и над 50 гост музиканта от 13 държави и 4 континента. Сред тях са Лори Андерсън (Великобритания), Бил Фрисел (САЩ), Робърт Фрип (Великобритания), Дживан Гаспарян (Армения), Золтан Лантош (Унгария), Рюичи Сакамото (Япония), Карлос Нунес (Испания) и др.

Билети за концерта се продават на цена от 15 лева в Дюкян Меломан и мрежите на Eventim и Ticketstream. В деня на концерта и на място цената е 20 лева.

Водещи

Най-четени