"Железният човек 3" е железен 13.05 | 14:21

Фентъзи екшъна отново на върха на бокс-офиса

От Мартина Панайотова

Бокс-офис класацията на САЩ и Канада и този уикенд излъчи "Железният човек 3" като водач, съобщават от БТА.

Филмът на Marvel , който проследява новите приключения на Тони Старк, донесе на създателите си 72,5 милиона долара от продажбата на билети, по данни на BoxOfficeMojo. А от излизането си досега лентата е събрала приходи, вариращи на стойност 284,9 милиона долара.

Още с излизането си на екран "Железният човек 3" отбеляза исторически успех, генерирайки 175,3 милиона долара – приход, който го нарежда като втори по успех в историята на бокс-офиса на Северна Америка за първите дни след премиерата си в САЩ и Канада.

Продукцията, която държи рекордните 207,4 милиона долара приходи през първите три дни, е също на Disney/Marvel - филмът "Отмъстителите", също с участието на Робърт Дауни-младши.

"Железният човек 3", където последният си партнира с Гуинет Поутроу, всъщност събра 195 милиона долара от прожекции в 42 страни, предшестващи тези в САЩ и Канада.

Второто място в тазседмичната класация на бокс-офиса е за "Великият Гетсби" - екранизацията по едноименния роман на Ф. С. Фитсджералд. Лентата, в която блестят звезди като Леонардо ди Каприо и Тоби Мауайър, събра приходи от продажба на билети в размер на 51,1 милиона долара.

Именно с прожекция на "Великият Гетсби" на 15 май 2013 година ще бъде открит 66-ят международен кинофестивал в Кан.

На трето място в бокс-офиса се нарежда "Кръв и пот" на Майкъл Бей. Филмът , заснет по действителен случай, е събрал 41,6 милиона долара от излизането си досега.

Следва го премиерната комедия с Джанет Джексън и Тайлър Пери "Why Did I Get Married Too?" с 4,9 милиона долара.

На пето място е бейзболната драма с Харисън Форд "Номер 42", посветена на спортната легенда Джаки Робинсън. Приходите, които лентата е събрала от продажба на билети възлиза на 4,7 милиона долара или общо 84,7 милиона от излизането си на екран досега.

Водещи

Най-четени