"Живи легенди" завзе челната позиция в боксофиса 19.02 | 08:24

За първи път от две години български филм оглави класацията у нас

От Теодора Кокаланова

За първи път след двегодишно затишие български филм застана на първо място в класацията на най-гледаните филми у нас. "Живи  легенди" на режисьора Ники Илиев е гледан от общо 13 392 зрители и има 110 997 лева от билетите им. 

Предният български първенец в топ 10 - "Операция "Шменти капели" е с три пъти по-малко зрители и приходи от "Мисия "Лондон" отпреди пет години, сочат данните от киносалоните у нас. В момента "Робокоп" е на втора позиция сред най-гледаните. Базираният по едноименния филм на Пол Верховен от 1987 година екшън е гледан от общо 23 545 зрители и има 193 380 лева приходи от билетите им за десет дни на екраните у нас.

Втората премиера от миналия уикенд - "Зимна приказка в Ню Йорк" заема третата позиция в топ 10. Режисьорският дебют на Акива Голдсман - сценарист на "Красив ум", "Шифърът на Леондардо" и "Аз съм легенда", базиран на едноименния роман на Марк Хелприн, в който играят Колин Фарел, Джесика Браун, Ръсел Кроу и Дженифър Конъли, е гледан от 5 788 зрители и има 46 463 лева за първите три дни по българските екрани.

Анимацията "Крадци на ядки" с главни герои катерицата Сръдльо и кучето Прешъс е на четвърто място сред най-гледаните филми у нас. Петото място е притежание на третата премиера от миналия уикенд - "Академия  за вампири". Филмираният първи роман от поредицата на Ришел Мийд може да се похвали с хитов бюджет от 50 000 долара. 

"Легендата за Херкулес" е на шеста позиция. Историята, в която главен герой е синът на Зевс и на Алкмена, разказана в 3D вариант, е гледана от 56 227 зрители и има 525 156  лева от билетите им само за месец на екраните у нас.

На седма позиция в топ 10 е "Джак Райън: Теория на хаоса". Познатият шпионин от книгите на покойния вече Том Кланси, изигран до момента от Алек Болдуин, Шон Конъри, Харисън Форд, Бен Афлек, сега е игран от Крис Пайн. Приключенията му в Москва, режисирани от Кенет Брана, са гледани от 32 971 зрители и имат 267 253 лева от билетите им за 17-те дни на екран у нас.

На осма позиция е "LEGO: Филмът", а девети по ред е "Аз, Франкенщайн". Триизмерният екшън за живота на създаденият от д-р Франкенщайн герой в 200-годишен период, е гледан от 34 998 зрители и има 337 872 лева от билети им за месец на екраните у нас.

"Вълкът от Уолстрийт" на Мартин Скорсезе, който влезе сред претендентите за "Оскар" също продължава да е сред най-добрите, предаде БТА. 

Водещи

Най-четени