„Коварна игра“ - нов роден филм за свободно теглене 01.06 | 10:11

Млад актьорски състав се впуска в гангстерски интриги

От Олга Андреева

Докато по телевизията върви реклама с Асен Блатечки, който стряска евентуалните крадци на авторски труд, нов български филм се появява за свободно теглене от мрежата.

"Коварна игра" е дело на младите режисьори Мартин Райковски и Любомир Киров, възпитаници на НБУ, и разказва историята на двама братя, озовали се от грешната страна на закона. Единият e дилър на дрога, забъркал се с грешните хора, а другият - изпълнител на мокри поръчки.

Живеейки на ръба, без да искат, двамата се озоват в битка за надмощие между синовете на наскоро починал гангстер. Естествено, някъде в историята се намесва и мистериозната фигура на фаталната жена.

Актьорският състав включва номинирания за "Аскер" за главна мъжка роля Владо Пенев, изиграл емблематичната роля на топ-ченгето Попов от сериала "Под прикритие", както и редица млади актьори.

Сред тях са синът на известния актьор и критик на звездите Сашо Дойнов, Станислав Дойнов, който завършва "Актьорско майсторство" в НАТФИЗ; познатият като българския Джони Деп Георги Велизаров; един от най-талантливите студенти в школата на Малин Кръстев, Александър Кънев; Тихомир Благоев и Теодора Томчева.

Сценарият и идеята са дело на Любомир Киров и Марио Гюров, който учи "Архитектура" в Германия. След като изиграли култовата компютърна игра "Grand Theft Auto III” момчетата решили да напишат сценарий, който да заснемат с група приятели, но в последствие нещата стават по-сериозни и се взима решението да се направи цял филм по едноименната игра.

Операторите на филма са Бедрос Халваджиян и Васил Карамишев решават стила на снимане да бъде по-различен и модерен за този жанр филми. Филмът е заснет с постоянното губене и търсене на фокус и използване на варио-обективите, което допринася за допълнителната динамика и напрежение в много от сцените.

Продуценти на лентата са Мартин Райковски за New Breed Productions и Любомир Киров, Бедрос Халваджиян и Петър Кирилов от Crystal Frame.

Филмът е заснет през 2010 г. за 6 дни, с екип от 20 души, над 15 локации, и скромния бюджет от 1000 лв., както отбелязват създателите. Линкът, който самите те предоставят за сваляне е тук

Водещи

Най-четени