"Мистерията на българските гласове" преди Горан Брегович 18.10 | 16:16

Кръстникът на балканската музика, самият Горан Брегович, идва за самостоятелен концерт в София на 29 ноември в зала "Арена Армеец”

От Кремена Бедерева

Кръстникът на балканската музика, самият Горан Брегович, идва за самостоятелен концерт в София на 29 ноември в зала "Арена Армеец” заедно с неговия "Оркестър за сватби и погребения”, както вече съобщиха организаторите от Loud concerts. Вече са известни и артистите, който ще подгряват дългоочакваното събитие.

Eдна от най-големите музикални гордости на България, Мистерията на българските гласовe, ще заплени публиката с красивите си вокални хармонии и ще ни подготви за музикалния празник, какъвто е всеки концерт на Горан Брегович.

Мистерията ще излезе на сцената на "Арена Армеец” в 19ч. Час по- късно, точно в 20 ч. Оркестър за сватби и погребения и неговия майстор диригент Горан Брегович, ще нажежат до червено обстановката в залата.

Билетите за концерта на Горан Брегович в София са в продажба в мрежата на Ticketstream, и могат да бъдат закупени магазинитe Office 1 Superstore, TBI credit, M-Tel, Orange, Multirama, Technomarket, билетен център на НДК, както и онлайн на www.ticketstream.bg и www.loudconcerts.bg.

Ценовите категории на билетите са от 25, 30, 35, 40 и 55 лв. в зависимост от местоположението в залата, като седящите места са вече на изчерпване.

Феновете на Горан Брегович ще могат да чуят любимите си хитове от албумите и саундтраците му, както и песни от последния албум на Горан "Alkohol”. Горан Брегович е отговорен за хитове като "Mesecina” и "Kalashnikov” и е един от най-значителните автори на филмова музика в Европа. Всепризнат като посланик на балканската музика по света, музикантът има зад гърба си десетки албуми и саундтраци, сред които и култовите записи към филмите "Ъндърграунд” и "Аризонска мечта” на Емир Костурица, с който си партнират от години насам.

В основата на неговия "Оркестър за сватби и погребения” стоят циганският духов оркестър, традиционните български полифонии, електрическата китара и огромно настроение и страст.

Певиците от Мистерията на българските гласове са известни в цял свят, изпълнявали са над 900 концерта в някой от най-престижните зали в света. Хорът, носител на награда "Грами", съчетава традиционна и съвременна българска фолклорна музика и изнася акапелни концерти ръководени от експертното диригентство на проф. Дора Христова.

Мистерията на българските гласове e една от най-разпознаваемите групи в света, благодарение на характерните си красиви вокални хармонии. 23 жени изпълняват многопластовите акапелни творби, облечени в традиционни носии от различни райони на България.

Водещи

Най-четени