"Мъж на ръба" в търсене на справедливостта 03.02 | 15:05

Сам Уортингтън излиза от ролята на Персей, за да се превъплъти в несправедливо осъден полицай

От Елена Кирилова

След като наскоро Сам Уортингтън съобщи, че не е доволен от "Сблъсъка на титаните", сега той се завръща на големия екран с роля, доста далечна от образа на Персей.

Уортингтън се появява във филма "Мъж на ръба" - вторият режисьорски проект на Асгер Лет след документалния "Ghosts of Cité Soleil".

Този път обаче Сам не показва мускули и сила, а влиза в ролята на полицая Ник Касиди, който несправедливо е осъден на 25 години затвор.

Готов на всичко, за да докаже, че е невинен, мъжът успява да се измъкне от лапите на закона, за да си наеме стая на един от високите етажи на луксозен нюйоркски хотел.

Съвсем неочаквано той се озовава на прозореца и прекрачва боязливо отвън, за да се изправи пред смъртта, заплашвайки, че ще се самоубие. Само секунди след това изплашеният мъж на ръба събира огромна тълпа от журналисти, полицаи и зяпачи, които следят всяка негова крачка към бездната, завършваща със сигурен край.

Пред полицаите Касиди споделя единственото си желание – да му доведат посредника Лидия Спенсър, която да поговори с него.

Всъщност всичко това се оказва огромен театър, зад който се крие кражбата на "Монарха" - най-големия диамант в света, но Лидия не знае нито ред от този сценарий.

Светът на Ник Касиди не е нищо повече от странен театър, в който един мъж копнее да докаже истината, докато тълпата под него крещи неистово "Скачай! Скачай!".

Асгер Лет се е опитал да пресъздаде идеята за хляб и зрелища, превръщайки зяпачите и журналистите в прекалено неестествена гладна и безмилостна група, която иска единствено мъжът да скочи от ръба. Някак странно отсъства човешкото или по-скоро за него има само лек намек в лицето на един "обезумял" човек.

"Мъж на ръба" е истинско американско клише, което ще се опита да ви провокира чрез хаоса в сюжета, който в крайна сметка се оказва абсолютно праволинейно действие.

Ако търсите непретенциозен американски екшън, ще го откриете в лицето на този филм. Премиерата на лентата у нас е днес, 3 февруари.

Водещи

Най-четени