"Отмъстителите" се завръщат с гръм и трясък 01.05 | 12:34

Супергероите се събират, за да спасят Земята

От Елена Кирилова

Героите на Marvel започнаха все по-често да превземат кината по цял свят, където забъркват невероятни каши и обикновено имат задачата да спасят нещо, пък било то и света.

Земята отново има нужда от своите супергерои, защото този път е застрашена от унищожение. За да се справи с тази тежка мисия, се появява не един, а цяла група супергерои, които обединяват силите си срещу злото. Те формират т.нар. екип "Отмъстителите”, за да се справят с извънземните си врагове.

Новата лента, носеща името на екипа, е дело на Джос Уедън, който е открил чудесна рецепта за това как да балансира филма така, че никой от героите му да не излиза прекалено на преден план и да засенчва фантастичните си суперколеги.

"Отмъстителите” предлага силна доза звездно присъствие в лицето на Робърт  Дауни Джуниър, Крис Евънс, Марк Ръфало, Крис Хемсуърт, Джереми Ренър, Том Хъдълстоун, Стелан Скарсгард, Самюъл Л. Джаксън и Коби Смълдърс, а Скарлет Йохансон се представя чудесно като единствения основен женски персонаж.

Благодарение на тайната военна агенция ЩИТ, на едно място биват събрани Железния човек, Непобедимия Хълк, Тор – Богът на гръмотевиците, Капитан Америка, Ястребовото око и Черната вдовица. В момент, в който всичко на Земята е поставено на карта, те се заемат с мисията да намерят откраднатия от Локи тесаракт, за да възвърнат нарушения баланс на силите.

Оттук насетне всичко се превръща в невероятна титаничната битка за спасяването на света, след която половината Ню Йорк изглежда като пакет натрошени бисквити.

3D ефектите определено не са за изпускане, а екшънът е гарантиран. На места "Отмъстителите” дори ще ви разсмее, но в крайна сметка ще излезете от киносалона изцедени от толкова много стрелба, бой и рев.

Премиерата на филма е днес. 

Водещи

Най-четени