"Под прикритие" триумфира на наградите на публиката "Златна бленда" 11.11 | 13:28

Сериалът събра 7 статуетки, вижте кои са и най-добрите филми на годината

От Гергана Златкова

Големият победител от първите в историята награди Jameson Златна Бленда е сериалът "Под прикритие".

Криминалната поредица събра цели 7 статуетки, сред които и двете отличия в престижната категория "Най-добър сериал на годината", едновременно според мнението на публиката и на журито от журналисти, блогъри и киномани.

Звездата от сериала Захари Бахаров пък има заслугата за още три от призовете – в категориите "Лошото момче на България", "Най-запомняща се реплика" и "Най-гореща двойка" заедно с Милена Николова – Миленита с екранните си изяви като Иво и Ади.

В комедийните категории над всички бе "Столичани в повече" – гласовете на зрителите "коронясаха" Любомир Нейков за ролята на Рангел Чеканов за "Крал на комедията", а титлата "Кралица на комедията" получи примата Стоянка Мутафова с екранната си изява на баба Марийка в забавната продукция. Битката за комедийната корона при дамите беше изключително оспорвана, а разликата между Мутафова и нейната подгласничка – Татяна Лолова в ролята на Мама Еми в "Домашен арест”, бе едва 10 гласа.

С превъплъщението си на Божура Джевезова в "Дървото на живота” Теодора Духовникова заслужи признанието на зрителите и първото място в категорията "Фаталната жена на България", а с това единствената награда за "българската сага" от тазгодишната кампания. Също с една "златна бленда", за "Откритие на годината", си тръгнаха и младежите от групата "Революция Z" и едноименния сериал.

Освен статуетките за "най-добър сериал" и призовете за Захари Бахаров, екипът на "Под прикритие" заслужи гласовете на публиката и в още две категории – "Най-грабваща история" (Любовта на Ади и Косъма, убийството на Косъма) и "Най-добра екшън сцена" (Преследване с коли).

За разлика от продукциите на малкия екран, при филмите оценката на публиката и журито не бе така единодушна – за най-добра лента на изминалата година зрителите избраха "Чужденецът", а журито даде своя вот за "Цветът на хамелеона", който изпревари класирания на втора позиция "Аве".

Официалната церемония по връчването на статуетките в Sofia Event Center събра над 500 гости, сред които почти всички номинирани звезди, фенове и приятели на Jameson, както и редица големи имена в киногилдията и родния шоубизнес – от Николай Волев и Димитър Митовски, през Елена Петрова, Вики Терзийска, Хилда Казасян и Китодар Тодоров, до Владо Пенев, Христо Мутафчиев и много други.

Председателят на Съюза на артистите в България бе един от първите гости на събитието и аплодираше всяка награда, а компания му правеше Наско от БТР. Краси Ранков и Станимир Гъмов връчиха наградата за "най-добра екшън сцена" като командоси с истински оръжия, а Любо Нейков и Ненчо Илчев застинаха в страстна целувка, за да докажат, че и те са "гореща двойка".

Елена Петрова призова всички в гилдията да правят нещата "със сърце", от сцената се чу и призив за #оставка, а големият победител от вечерта, Димитър Митовски, завърши с победоносно вдигнати ръце и "rock&roll”.

В рамките на месец октомври хиляди фенове на любимите продукции от малкия и големия екран дадоха своя глас в единадесетте нетрадиционни категории, а общо 15 продукции се бореха за зрителското одобрение.

Водещи

Най-четени