"Смърфовете" отново е най-гледан в България 31.08 | 11:56

Противоречивият "Конан варварина" остана на второ място

От Неда Ковачева

За втора поредна седмица филмът "Смърфовете" е лидер в българския бокс офис. През уикенда анимацията е събрала 88 109 лв., които са ѝ стигнали, за да остане водач. Общите постъпления на филма досега са на стойност 368 394 лв.

Втори е премиерният "Конан варварина" с уикенд приходи от 86 905 лв. Филмът с Джейсън Момоа, Стивън Ланг, Роуз Макгоуан и др. е най-новата адаптация по произведенията на Робърт Ървин Хауърд. Голямата олелия, с която бе посрещнат у нас, бе причинена от факта, че скъпата продукция е снимана в България, а бюджетът ѝ е около 70 милиона долара. Въпреки това, отзивите за визуалните и сюжетни качества на филма са далеч от позитивните. Но това не ни изненадва, тъй като именно лятото е най-подходящият сезон за пускане на не особено успешни филми.

В топ три на българската бокс офис класация тази седмица се нарежда и "Шефове гадняри". През уикенда комедията е събрала 24 960 лв., а след две седмици общите ѝ приходи вече са 146 564 лв.

Втората премиера у нас, "Размяната", заема четвърто място. През първия си уикенд по родните кина филмът с Райън Рейнолдс, Оливия Уайлд, Джейсън Бейтман и др. е събрал 16 084 лв. Заглавието разказва за двама приятели, които един ден се събуждат с разменени тела.

На пета позиция тази седмица се е настанил "Каубои и извънземни" с приходи през почивните дни на стойност 11 606 лв. Уестърн-екшън-фантастиката е от три седмици в България и вече е натрупала 172 964 лв. 

"Възходът на планетата на маймуните" откриваме на шеста позиция. През уикенда зрителите са му донесли приходи от 10 572 лв., а след четирите седмици прожекции у нас заглавието вече може да се похвали с 220 806 лв.

Романтичната комедия "По приятелски" с Мила Кунис и Джъстин Тимбърлейк пък тази седмица се намира на седмо място с 8 955 лв. уикенд приходи. За периода от пет седмици филмът вече има обща сума от 258 257 лв.

Последният филм за Хари Потър - "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2" пък е гледан от 788 зрители, които са му донесли съответно 8 628 лв. Филмът се прожектира у нас от седем седмици и общите му постъпления вече набъбват на 768 895 лв.

Предпоследен в българската бокс офис класация тази седмица е "Нощта на ужасите" с Колин Фарел, който изненадващо не успя да запали интереса на българския зрител. През изминалия уикенд римейкът на едноименния филм от 1985 г. е събрал 7 901 лв., а за едва двете седмици, в които се прожектира у нас, има едва 44 874 лв.

Последен тази седмица е "Капитан Америка: Първият отмъстител" с уикенд приходи от 4 186 лв. и общи постъпления след пет седмици - 323 752.

Този петък у нас ще има цели четири премиери - "Зеленият фенер", "Колумбиана", "Дивачета" и "Стръв", така че вероятността да има размествания в топ десет на българския бокс офис е много голяма.

Най-четени